Van aanmelden tot kennismaken

Over de aanmelding en toelating van leerlingen

Eureka, je gaat je aanmelden!

Archimedes, een Griekse uitvinder en genie, riep dit ook: Eureka! Zittend in bad ontdekte hij het volumeverplaatsingseffect, inmiddels bekend als ‘de wet van Archimedes’. Het komt vast nog voorbij als je het vak natuurkunde krijgt. Sindsdien is dit de uitroep van iemand die net een moeilijke vraag heeft opgelost. En zo kan het voor jou ook voelen, als je jouw keuze voor een school in het voortgezet onderwijs hebt gemaakt. Hoe werkt het nu als jij voor Gymnasium Apeldoorn hebt gekozen?

Van aanmelden tot kennismaken

Je meldt je bij ons aan via het aanmeldingsformulier. Lever dit uiterlijk op 1 april in. Wij krijgen ook het advies van de basisschool. Jouw leerkracht van groep 8 kent je goed en weet veel over je talenten, motivatie en werkhouding. Als we leerlingen gaan plaatsen, nemen wij dit belangrijke advies altijd over. Dan is het even geduld hebben. Uiterlijk half mei sturen we een bericht of je bent toegelaten op het Gymnasium Apeldoorn. Dit bericht ontvang je rechtstreeks van ons en we informeren ook jouw leerkracht. Voor alle nieuwe leerlingen organiseren wij op een woensdag in juni een kennismakingsmiddag. Dan ontmoet je je klasgenoten en je mentor. Jullie gaan alvast wat uitgebreider kennis maken met elkaar. Alle ouders krijgen die middag wat meer uitleg over het komende schooljaar.

Wie weet start jij – net als Joop – ook bij ons

Joop reist iedere dag met de trein. Hij komt uit Voorthuizen,
dus dat is wel een eindje van de school vandaan. Benieuwd
hoe zijn reis naar school eruitziet? Nou, zo:

Vragen?

Als je vragen hebt, kunnen jij en je ouders altijd contact opnemen. Dit kan telefonisch via 055 -521 30 24, of per mail: [email protected].