Over de aanmelding en toelating van leerlingen

Eureka, je gaat je aanmelden!

Archimedes, een Griekse uitvinder en genie, riep dit ook: Eureka! Zittend in bad ontdekte hij het volumeverplaatsingseffect, inmiddels bekend als ‘de wet van Archimedes’. Het komt vast nog voorbij als je het vak natuurkunde krijgt. Sindsdien is dit de uitroep van iemand die net een moeilijke vraag heeft opgelost. En zo kan het voor jou ook voelen, als je jouw keuze voor een school in het voortgezet onderwijs hebt gemaakt. Hoe werkt het nu als jij voor Gymnasium Apeldoorn hebt gekozen?

Van aanmelden tot kennismaken

Je meldt je bij ons aan via het aanmeldingsformulier. Lever dit uiterlijk op 7 maart in. Wij krijgen ook het advies van de basisschool. Jouw leerkracht van groep 8 kent je goed en weet veel over je talenten, motivatie en werkhouding. Als we leerlingen gaan plaatsen, nemen wij dit belangrijke advies altijd over. Dan is het even geduld hebben. Half april sturen we een bericht of je bent toegelaten op het Gymnasium Apeldoorn. Dit bericht ontvang je rechtstreeks van ons en we sturen ook jouw leerkracht een berichtje over de toelating. Voor alle nieuwe leerlingen is organiseren wij op woensdag 9 juni een kennismakingsmiddag. Dan ontmoet je je klasgenoten en je mentor. Jullie gaan alvast wat uitgebreider kennis maken met elkaar. Alle ouders krijgen die middag wat meer uitleg over het komende schooljaar.

Wie weet start jij – net als Liz – ook bij ons

Liz woont in Epse: “Naast dat het inhoudelijk veel uitdaging biedt, is het Gymnasium ook een heel leuke en gezellige school. Vanuit Epse leek Apeldoorn eerst te ver. Inmiddels weet ik dat ik er van deur tot deur net zo lang over doe als bijvoorbeeld naar Zutphen. Ik reis met de trein (en een stukje bus/fiets). De treinen gaan zes keer per uur, dus er is altijd wel een aansluiting en de treinreis is maar 10 minuten. Ik reis samen met een vriendinnetje van de basisschool, we zitten ook bij elkaar in de klas. Daar houdt school gelukkig wel rekening mee, net als met onze reistijd.”

Vragen?

Als je vragen hebt, kunnen jij en je ouders altijd contact opnemen. Dit kan via 055 -521 30 24, je kunt vragen naar de afdelingsleider klas 1 en 2, de heer Erwin Hudepohl.

Bekijk de video van Gymnasium Apeldoorn