Bas opnieuw geselecteerd voor de Internationale Wiskunde Olympiade

Vorig jaar mocht Bas uit klas 6 naar Japan om deel te nemen aan de Internationale Wiskunde Olympiade. Dit jaar is hij geselecteerd om samen met 5 andere teamleden ons land vertegenwoordigen in Bath, in het Verenigd Koninkrijk. Wat een fantastische prestatie!

In november 2023 begon de selectieperiode die begin juni afgesloten werd met een trainingsweek op Landgoed De Rosep in Oisterwijk. Drie dagen lang kregen de twaalf kandidaten steeds vier uur de tijd om vier lastige opgaven op te lossen. Bas wist de meeste punten te behalen en zal het in Engeland gaan opnemen tegen meer dan zeshonderd scholieren uit ruim honderd andere landen.

De Internationale Wiskunde Olympiade is de meest prestigieuze wiskundewedstrijd ter wereld. De wedstrijd bestaat uit opgaven die zelfs voor professionele wiskundigen zeer uitdagend kunnen zijn. Bas heeft de afgelopen jaren dan ook veel training gehad en bovendien al ervaring opgedaan met internationale wiskundewedstrijden. In Japan behaalde hij een zilveren medaille!

Op 6 juli vertrekt Bas met het Nederlandse team naar Bath voor de teamtrainingsweek. Op 14 juli begint de internationale olympiade, met een officiële openingsceremonie op 15 juli en de wedstrijd op 16 en 17 juli. Op beide dagen krijgen de deelnemers vierenhalf uur de tijd om drie opgaven van zeer hoog niveau op te lossen.

We wensen Bas een mooie tijd toe en alvast heel veel succes!