DOE-dagen | Pluslessen

Ben je nieuwsgierig naar onze school?
Kom naar de pluslessen op onze DOE-middagen in november!
Vanaf 6 oktober 2021 kun je je aanmelden voor een DOE-dag via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Iedere woensdag in november is er bij ons op school een DOE-dag. Tijdens de DOE-dagen ervaar je hoe het is om les te krijgen op een echte middelbare school. Loop door de school, maak kennis met onze docenten en leerlingen, ervaar de sfeer en leer het gebouw kennen!

Let op: in verband met het coronavirus, kun je alleen deelnemen aan onze DOE-dagen als je geen gezondheidsklachten hebt.
Indien je één van de volgende klachten hebt, kun je helaas niet deelnemen:

• verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn);
  • hoesten;
  • benauwdheid;
  • verhoging of koorts;
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Heb je nu geen klachten, maar op de DOE-dag wel? Dan vragen we je dringend om je die dag af te melden. Dit kun je doen door te mailen naar de afdelingsleider klas 1: Erwin Hudepohl  [email protected]

Word je gebracht en/of opgehaald door je ouders?

Je ouders mogen jou ophalen of afzetten voor onze school. Je ouders mogen waarschijnlijk dit jaar niet mee naar binnen. Voorgaande jaren hadden we een programma voor ouders zodat zij gewoon op school konden blijven en ook de sfeer konden proeven, maar helaas mag dat door de Corona-maatregelen nu niet. Als de maatregelen versoepeld worden dan ontvangen jullie bericht per email. Uiteraard zijn je ouders wel van harte welkom op donderdagavond 11 november op de workshopavond. Binnenkort volgt meer informatie op de website hoe we die avond Corona-proof op school gaan houden.

Hoe zien de woensdagmiddagen er uit?

Je kunt elke woensdagmiddag 2 lessen volgen.
De eerste les is om 14.30 uur en duurt tot 15.20 uur.
Om 15.20 ga je naar het volgende lokaal waar om 15.25 uur tot 16.15 uur de tweede les is.
De lessen duren dus 50 minuten, net zo lang als volgend jaar wanneer je in klas 1 zit.
We verzamelen elke woensdagmiddag om 14.20 uur in de aula. Daar krijg je uiteraard eind oktober nog bericht over.

De lessen waaruit je kunt kiezen

14.30-15.20 uur:

Klassieke talen:Kennismaken met compleet nieuwe vakken?
Wiskunde:Begrijp jij het nog als je leert dat 1+1=0?
Tekenen:Teken jij ook met je gevoel?
English:Little Victorians, be welcome!
Aardrijkskunde:In 50 minuten de wereld rond
FilosofieIs het ene dier beestachtiger dan het andere?

15.25-16.15 uur:

Geschiedenis:Ligt de geschiedenis op je deurmat?
Biologie:Kun je echt alles bekijken door de microscoop?
Klassieke talen:Kennismaken met compleet nieuwe vakken?
Drama:Wat je voelt kun je doen en wat je doet kun je voelen
Economie:Is economie in groep 8 belangrijk?

Het leuke van deze lessen is dat je echt leert hoe het op de middelbare school gaat. Niet alleen in de les maar ook hoe het is om van lokaal naar lokaal te gaan. Daar word je uiteraard wel een beetje door ons bij geholpen dus je hoeft niet bang te zijn dat je het lokaal niet kunt vinden.

Komen jullie ook bij ons pluslessen volgen tijdens de doe-maand? Vanaf 6 oktober kun je je opgeven via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Je mag deze mailen naar Erwin Hudepohl via [email protected]

Elke woensdag in november
3, 10, 17 en 24 november, 14.30-16.30 uur
Inschrijven vanaf 6 oktober,