Een spannende periode

Donderdag 11 mei 09:00 – uur U voor 105 examenkandidaten, een kersverse examensecretaris en een hagelnieuwe examencommissie. Gelukkig zijn de clavigers wel behoorlijk ervaren. De kandidaten stromen ruim op tijd binnen. Dat hebben we in de lessen wel eens anders gezien 😉. Woordenboeken worden gecontroleerd, toiletten bezocht, nerveuze stilte… en dan gaat het los, Duits!

Maatwerk
Voor iedereen is het een spannende periode. Het Gymnasium blijft natuurlijk het Gymnasium als het gaat om het mogelijk maken van het bijzondere. Wil je graag een unieke plek in de examenzaal omdat het daar veel beter concentreren is? Kom je deze week met de rolstoel in plaats van met de scooter? In Gala? Concentratie-schuttinkje nodig? Een kaartje op je tafel voor je thee- of koffiewens? Bij ons kan het!

Diploma?
Inmiddels zijn de uitslagen van het eerste tijdvak binnengekomen. Grote blijdschap en opluchting bij het grootste deel van de kandidaten. Bij een kleiner deel ook grote teleurstelling: gezakt. Het is soms wat het is. Kop op – vol goede moed het nieuwe jaar in. De herexamenkandidaten hebben nog werk te doen. Lukt dat goed dan is er ook voor hen een diploma op 6 juli. Een feestelijke afsluiting van hun tijd op het Gym.

Teun Baartman (examensecretaris)