Drama

Het woord drama komt uit het Grieks en betekent “handeling”. Bij het vak drama ontwikkel je verschillende nuttige vaardigheden en leer je de basis van het acteren. Hieronder een voorbeeld uit één van onze lessen:
The Johnson-treatment In de jaren ’50 schiet een Amerikaanse fotograaf stiekem vier foto’s die de handelswijze van Lyndon B. Johnson, de latere president van de VS, goed weergeven. Wat we hier zien is pure intimidatie! Leerlingen uit de tweede klas spelen op basis van deze vier beroemde foto’s hun eigen korte scene, waarin intimidatie duidelijk wordt verbeeld. Dit is een oefening voor het toneelstuk De Kamer, waarin tweetallen een eigen uitvoering mogen spelen. Het begin van het stuk De Kamer staat vast. Maar de afloop en de personages worden door de leerlingen zelf ingevuld. Ze schrijven hun eigen script. Aan het einde van de voorstelling weten wij als toeschouwer wie ze zijn, waarom ze daar zijn en wat er gebeurd is. Laat je verrassen!

Gymnasium Apeldoorn 2016 Gymnasium Apeldoorn 2016 Gymnasium Apeldoorn 2016