Home > Informatie groep 7 en 8 > Plus-lessen tijdens de DOE-middag in november

Plus-lessen tijdens de DOE-middag in november

Ben je nieuwsgierig naar onze school? Kom dan op onze DOE-middag in november!

Iedere woensdag in november is er een DOE-dag. Tijdens de DOE-dagen ervaar je hoe het is om les te krijgen op een echte VO-school. Loop door de school, maak kennis met onze docenten en leerlingen, ervaar de sfeer en leer het gebouw kennen!

Wanneer:           6, 13, 20 en 27 november 2019
Hoe laat:             alle dagen zijn van 14.30 tot uiterlijk 16.30 uur
Waar:                   Gymnasium Apeldoorn, Kastanjelaan 17, 7316BM Apeldoorn
Voor wie:            alle kinderen in groep 8

Je kunt je inschrijven voor de plus-lessen via het formulier onderaan deze pagina.

Zit jij in groep 8? Kom dan ook naar onze plus-lessen! Een supergoede manier om het Gymnasium Apeldoorn écht te leren kennen. Dus twijfel jij nog over je schoolkeuze? Heb je wel zin in een voorproefje van wat je te wachten staat? Of kun je gewoon niet wachten tot het nieuwe schooljaar? Kom dan op een of meerdere middagen langs voor onze plus-lessen en voel je alvast even ‘part of the family’.

Elke woensdagmiddag (6, 13, 20 en 27 november) kun je twee lessen volgen. De eerste les is om 14.30 uur en duurt tot 15.10 uur. Direct daarna, van 15.10 uur tot 15.50 uur, kun je de tweede les volgen.

De lessen waaruit je kunt kiezen zijn:

14.30-15.10 uur:
Biologie:Kun je echt alles bekijken door de microscoop?
Klassieke talen:Kennismaken met compleet nieuwe vakken?
filosofie:Is het ene dier beestachtiger dan het andere dier?
Wiskunde:Begrijp jij het nog als je leert dat 1+1=0?
Tekenen*:Teken jij ook met je gevoel? (niet op 6 november)
Geschiedenis*:Ligt de geschiedenis op je deurmat? (niet op 6 november)
15.10-15.50 uur:
English:Little Victorians, be welcome!
Klassieke talen:Kennismaken met compleet nieuwe vakken?
Drama:Wat je voelt kun je doen en wat je doet kun je voelen
Economie:Is economie in groep 8 belangrijk?
Aardrijkskunde*:In 40 minuten de wereld rond (niet op 6 november)

*Let op, de lessen aardrijkskunde, tekenen en geschiedenis worden niet op 6 november gegeven omdat die leraren dan een week lang met klas 5 mee zijn naar Rome .  Als je één van die vakken wilt volgen, dan kom je gewoon op een andere woensdag toch?

Het leuke van deze lessen is dat je echt leert hoe het op de middelbare school gaat. Niet alleen in de les maar ook hoe het is om van lokaal naar lokaal te gaan. Daar word je uiteraard wel een beetje door ons bij geholpen dus je hoeft niet bang te zijn dat je het lokaal niet kunt vinden.

En je ouders? Waarschijnlijk brengen en halen ze jou. In de tussentijd blijven ze gewoon op het Gymnasium voor een kopje koffie of thee, gaan we vragen beantwoorden die er zijn en gaan we een mini-rondleiding met hen door de school doen.

Komen jullie ook bij ons plus-lessen volgen tijdens de doe-maand? Geef je op via het formulier onderaan deze pagina.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! Je mag mij mailen via e.hudepohl@gymnasiumapeldoorn.nl