Kinderen van de wereld

‘Kinderen van de wereld’ is de titel van de Geo Future School module waar klas 1 nu mee bezig is. De leerlingen verdiepten zich in kinderrechten en kwamen erachter dat je kansen voor een groot deel bepaald worden door de plek waar (en de tijd waarin) je geboren wordt.

De Phileas Fogg Theatre group kwam langs op school om met de leerlingen het stuk “Little Victorians” op te voeren. Er werd een beeld geschetst van het leven en de werkzaamheden van sommige kinderen ten tijde van de Industriële Revolutie. Ook luisterden de leerlingen naar Franstalige en Engelstalige liedjes en ‘checkten’ ze het leven van Oliver Twist op de kinderrechten. In Gigant bekeken ze de film ‘Tori et Lokita’. De afgelopen weken hebben de leerlingen keihard gewerkt aan een zelfgeschreven toneelstuk waarin zij als klas het thema ‘kansenongelijkheid’ in beeld brengen.

Klassieke talen docent Inès keek een paar minuten mee in het lokaal waar de leerlingen aan het werk waren. Inmiddels zijn de scripts af, is er nagedacht over licht en geluid, over decor en kleding, over passende muziek en een aantrekkelijke poster. ‘Niet voor alle leerlingen is het gemakkelijk’, vertelt muziek en drama docent Huib. ‘Sommige groepjes gaan als een trein, zitten vol ideeën en zijn bijna niet te stuiten. Andere leerlingen zijn afwachtend. Weer andere leerlingen weten echt niet hoe ze dingen moeten aanpakken. Maar dat geeft niet, dat mag, hier mogen ze het leren!’ Aldus Huib, met altijd de twinkeling in zijn ogen.

Inès Koudijs (docent Klassieke talen)