Kom langs!

Voor iedereen die gewoon niet kan wachten om een kijkje te nemen: doe de virtuele tour. Loop rond in onze gebouwen en gangen, kijk in de lokalen en ontdek de binas (huh?) en de mediatheek. Wil je weten hoe het echt voelt, inclusief mensen, actie en gezelligheid? Kom dan naar onze plus-lessen, de workshopavond of de open dag. Je merkt het dan meteen: op het Gymnasium Apeldoorn hangt een ontspannen sfeer. Daar zijn we erg blij mee, want leren lukt pas echt goed als je lekker in je vel zit. Een fijne omgeving waar we respectvol met elkaar omgaan.

Doe-middag – pluslessen | de beste ervaring om de school écht te leren kennen

Twijfel jij nog over je schoolkeuze of weet je het al en heb je zin in een voorproefje? Kom dan naar onze plus-lessen. De manier om het Gymnasium Apeldoorn écht te leren kennen. Tijdens deze lessen ervaar je hoe het op de middelbare school gaat. Niet alleen in de les, maar ook om bijvoorbeeld van lokaal naar lokaal te gaan. Daar word je uiteraard bij geholpen, dus wees niet bang dat je de weg niet gaat vinden. Voel je alvast even ‘part of the family’. En je ouders? Die brengen en halen jou waarschijnlijk. Terwijl jij de plus-lessen volgt, drinken zij thee of koffie en krijgen ze van ons een mini-rondleiding door de school.

Wees er op tijd bij, want vol = vol!
Dus
schrijf je in en zet deze Doe-middagen in je agenda:
woensdag 4, 11, 18 en 25 november, 14.30-16.30 uur.

Workshopavond | samen met je ouders alvast de docenten ontmoeten

Misschien lukte het niet om de plus-lessen te volgen of zaten ze vol. Of je vindt het fijn om samen met je ouders of een vriend of vriendin wat korte proeflessen te volgen. Goed idee en voor iedereen mogelijk, want op donderdag 12 november begint om 19.00 uur de workshopavond voor leerlingen en ouders. Meedoen, vragen stellen, docenten ontmoeten … het kan allemaal. Misschien leer je al wat Latijnse woordjes of doe je een wiskunde challenge. Je zult zien dat de avond voorbijvliegt!

Judith: ‘Waarom ik heb gekozen voor Gymnasium Apeldoorn? Omdat ik het heel fijn vind dat het niet zo’n grote school is. Ook vind ik ‘de suikerklont’ (het bruine, nieuwe gebouw) een fijn gebouw.’

Open dag | we ontmoeten je graag op woensdag 13 januari 2021

Het klinkt misschien veel, 625 leerlingen. Toch zijn we een kleine school. Iedereen kent elkaar, waardoor je je snel op je gemak voelt. Tijdens de open dag geven leerlingen uit klas 1 en 2 een rondleiding. Het hoofdgebouw met dat nostalgische tintje, de mooie gymzaal en de binas. Daar krijg je biologie, natuur- en scheikunde. De aula is te vinden in ‘de suikerklont’ aan de overkant. Je ziet deze dag veel leraren en andere personeelsleden van de school. Kijk goed hoe de verschillende vakken gegeven worden. De rondleiders vertellen je van alles over de begeleiding en de activiteiten op school. Stel gerust al je vragen – hoe nieuwsgieriger, hoe beter. Vragen over de lessen of over de excursies en uitwisselingen naar het buitenland. Of over de toneelgroep, de leerlingenraad, de olympiades … te veel om op te noemen.

Kom langs en lees alvast meer over de vakken en extra activiteiten.

We denken momenteel na hoe we op een passende manier invulling kunnen geven aan onze open dag, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit gepubliceerd op onze website.