Kom naar hét Gymnasium

Samen met anderen jezelf kunnen zijn

Wat is er nu fijner dan een school waar je helemaal jezelf mag zijn? Een plek waar je je talenten ontwikkelt, waar je je prettig voelt en veel kunt leren. Ja, Gymnasium Apeldoorn is een school waar je slim mag zijn. We dagen je ook echt uit om een stapje verder te gaan. Het belangrijkste is misschien wel dat we samen leren. We maken en bouwen de school met elkaar. Je leert nauwkeurig kijken, kritisch denken en luisteren naar verschillende meningen. Slim zijn is ook feedback geven, fouten maken en aangeven wat je nodig hebt. Kortom: we doen het samen!

Wij gaan voor talentonderwijs, contextrijke lessen en burgerschap.
Kies je voor Gymnasium Apeldoorn, dan kies je voor een brede ontwikkeling, de beste begeleiding en veel persoonlijk contact. Dan heb je straks les op een plek waar iedereen elkaar kent en waar we het samen doen. We nodigen je uit om jezelf te laten zien. Op school en in de wereld!

Voorlichtingsavond PO - VO | Veelgestelde vragen

Doe-middag | elke woensdag in november

Geannuleerd: Onderwijsmarkt Twello

Online Workshopavond

Open dag

mrt

Leerlingen zijn aangemeld bij een VO-school naar keuze

Floris

"Ik vond de DOE-middag erg leuk! Zo ontdekte ik welke lessen er zijn en hoe de school er van binnen uitziet."

Kom langs!

Veel gestelde vragen

Hoe verloopt de aanmelding en toelating?

Het grote moment is daar: de keuze voor een school in het voortgezet onderwijs is gemaakt! De leerling meldt zichzelf aan bij de school via het aanmeldformulier. Dit gebeurt uiterlijk op 7 maart. Naast de aanmelding van de leerling ontvangen wij ook het advies van de basisschool. De leerkracht van groep 8 kent de leerlingen goed, daarom vinden wij dit advies erg belangrijk. Dit schooladvies is wettelijk bindend.

Half april volgt dan een officieel bericht of een leerling is toegelaten als nieuwe leerling van het Gymnasium Apeldoorn. Dit bericht ontvangt de leerling rechtstreeks van ons, dus niet via de basisschool. Uiteraard krijgt de basisschool ook bericht over de toelating.

Wil je meer weten of ben je op zoek naar het aanmeldformulier?
Lees hier dan snel verder!

Wat doet een klassenmentor precies?

Iedere leerling heeft ook het vak ‘begeleiding’ op zijn/haar rooster staan. In die uren praat je met je mentor en je klasgenoten over je beleving van school. Hoe is het in de klas is, hoe zijn de docenten en lukt het allemaal een beetje met de vakken en het huiswerk. De mentor is er altijd. Voor een luisterend oor, om de juiste coaching te geven en te helpen om jouw doelen te bereiken. Natuurlijk heeft je mentor ook regelmatig contact met je ouders en je docenten. Samen zorgen zij ervoor dat jij het beste tot je recht komt op school.

Wat zijn leerlingenbegeleiders en wat is hun taak?

Vanaf het begin zijn er ook twee leerlingbegeleiders aangewezen per klas. Een jongen en een meisje uit klas 5. Als een grote broer en zus loodsen ze jouw kind door het eerste jaar heen. Ze kunnen je veel vertellen over school én ze gaan mee op kennismakingskamp. Leroy en Fabienne zijn ook leerlingbegeleider. Ze weten precies wat er in hun klas speelt: “Het is superleuk, want we bouwen echt een band op met de leerlingen. Wij zijn er om ze te helpen met van alles. Soms klop je gewoon makkelijker aan bij je leerlingbegeleider dan bij je mentor.” En hoe is het voor de leerlingen? Mylène vertelt: “Door de leerlingbegeleiders heb je het gevoel dat je niet alleen op school bent. Zeker aan het begin van het schooljaar.”

Kan mijn kind extra bijles krijgen indien dit nodig blijkt?

Gedurende de schooltijd van kan het voorkomen dat een bepaald vak niet zo lekker loopt. Dat je net even wat extra uitleg nodig hebt om het echt goed te snappen. Soms lukt het weer als ze met een klasgenoot samen huiswerk maken, of wanneer ze uitleg krijgen van hun ouders. Het is ook mogelijk om bijles te krijgen van een ouderejaars. Bijles krijgen van iemand die een paar klassen hoger zit, heeft een groot voordeel. Zij weten welke stof belangrijk is en waar je extra op moet letten.

Wil je meer weten over begeleiding, profielkeuze, dyslexie of huiswerkbegeleiding? Of nog meer lezen over Gymnasium Apeldoorn? Neem dan een kijkje in de schoolgids

Aan het woord

Lekker in je vel
Sylvie

Lekker in je vel

"Ik kan hier gewoon mijn mening geven, ik word niet gepest. Ik draag kleren die ik zelf leuk vind, geen merkkleding of kleding die in de mode is."

Heb jij ons nieuwe magazine al?
Zijn wie je bent
Marescha

Zijn wie je bent

“Er is een fijne en gezellig sfeer op Het Gymnasium, daarom heb ik voor deze school gekozen. Je kan zijn wie je bent en dat voelt fijn, want je hoeft je niet onzeker te voelen over wie je bent. In de tweede week van de brugklas ga je op kennismakingskamp. Zo werd het ook veel makkelijker om nieuwe vrienden te maken.”