Home > Leren op je eigen manier

Leren op je eigen manier

Wij vinden het belangrijk dat je op onze school het beste uit jezelf haalt. We kijken hoe jij leert en in welk tempo. Daar zoeken we geschikte lesstof voor en je maakt opdrachten die bij jou passen. Dus maak je bijvoorbeeld in plaats van een opdracht uit het boek een maquette. Want waarom zou je allemaal dezelfde opdracht doen? Je leert toch het best op je eigen manier!

Gymnasium Apeldoorn 2015-2016“Dit schooljaar heb ik voor geschiedenis een project gemaakt, natuurlijk naast de gewone lessen. Aangezien mijn cijfers voor geschiedenis vrij hoog waren en ik van mijn docente, mevrouw Uil iets anders mocht doen. Ik heb voor dit project twee oorlogen vergeleken: de Napoleontische oorlog en de Eerste Wereldoorlog. Hiervoor heb ik twee maquettes gemaakt, maar toch vooral teksten over de strategie van Napoleon en de strategie in de Eerste Wereldoorlog opgezocht en vervolgens verwerkt. Dit was een heel leuk proces aangezien ik geïnteresseerd ben in oorlogsvoering en de technische aspecten hiervan. De maquettes heb ik in een presentatie laten zien aan mijn klasgenoten en zij waren allen zeer enthousiast. Uiteindelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat de strategie van Napoleon (een snelle aanval op het centrum van de vijandelijke troepen) in het begin van de Eerste Wereldoorlog werd gehandhaafd, maar uiteindelijk niet meer afdoende was, onder andere door de nieuwe wapens zoals mitrailleurs. Het gevolg was een jarenlange loopgravenoorlog.?”

Kik Hoekjen, klas 1A

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school