Home > Nieuws > 8 februari: PWS presentatie in het filocafé

8 februari: PWS presentatie in het filocafé

zondag 15 januari 2017

In het Filocafé op woensdag 8 februari: Motivatie om te handelen en de ziekte anorexia nervosa – presentatie van het profielwerkstuk door Dionne Kelderman en Sophie Sel, leerlingen aan het Gymnasium Apeldoorn. http://www.gigant.nl/programma/

Filosofen en psychologen worstelen al eeuwen met de rol van het denken in onze handelingen: is de rede slechts een slaaf van onze passies of bepaalt het echt de kern van onze motivaties om te handelen? Onder extreme omstandigheden worden deze verhoudingen altijd duidelijker, en toch hebben filosofen de extreme omstandigheden voor onze handelingen veelal genegeerd.

Dionne Kelderman en Sophie Sel hebben in hun profielwerkstuk aan het Gymnasium Apeldoorn een extreme situatie van handelingen onderzocht: de ziekte anorexia nervosa. Ze hebben de theorieën van Immanuel Kant en David Hume en Harry Frankfurt over de wil, motivatie, emotie en rede onderzocht en zullen uitleggen waarom deze niet werken voor een patiënt met anorexia nervosa.

Locatie: Theater Gigant (popzaal), Nieuwstraat 377 te Apeldoorn
Deur open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entree gespreksavond/presentatie pws: €5,00; Vrienden van Gigant/leden HV/leden OKW: €4,00; jongeren onder 21 jaar: gratis.

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school