Home > Nieuws > Afrika museum

Afrika museum

maandag 20 mei 2019

Vrijdag 10 mei is jaarlaag 1 op excursie geweest naar het Afrika museum. Zij hebben zich hier laten onderdompelen in de Afrikaanse cultuur door middel van het volgen van verschillende workshops. Ook hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar de relatie tussen de bouwwijze van huizen en het klimaat. Een kort verslagje van de dag door Roxy Baars (1D):

Hoi ik ben Roxy Baars en wij gingen vorige week vrijdag naar het Afrikamuseum.
We gingen als eerste naar een man die muziek maakte. Het was een beetje raar, maar wel grappig. Daarna gingen we in zelfgemaakte groepjes de foto opdracht doen. We moesten daarover een klein verslag maken en daar kreeg je een voldoende of onvoldoende voor. Je kreeg er ongeveer 1-2 uur voor, daarna hadden we een lunchpauze. Na de lunchpauze kregen we een rondleiding. Het was een rondleiding waar we al veel over hadden geleerd en je ervaarde echt hoe het is om in Afrika te zijn. Daarna gingen we koken, dat was wel erg leuk, maar dat van ons was echt verschrikkelijk mislukt. We zouden eerst koekjes maken en daarna werd het een aardappelsalade en daar zaten iets te veel kruiden in. Het was wel een leuke ervaring. We zijn ook door het museum gelopen. Hier hebben we uitleg gekregen over de cultuur; met name over het gebruik van maskers en sieraden en het geloof.
In één van de dorpjes was een groot gebouw en daar zaten de belangrijkste mensen in. Maar het was een heel laag dak en daar moesten ze in rust zitten, want als ze boos werden en ze stonden op dan knalden ze met hun hoofd tegen het dak aan.
Het was een geslaagd uitstapje.

  • Olympiadeschool_Gymnasium Apeldoorn
  • reabordjesA4-5-2018.indd
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Prep centre logo_CMYK
  • Gezonde school