Home > Nieuws > Alexander en het Model European Parliament (MEP)

Alexander en het Model European Parliament (MEP)

woensdag 20 november 2019

Het Model European Parliament is een ontzettend leuk evenement waarin jongeren uit heel Nederland samen komen om tijdens een simulatie van het Europees Parlement te debatteren over onze huidige wereldproblemen. Leerlingen in klas vier kunnen zich aanmelden voor de regionale ronde. Wellicht halen zij net als Alexander Würzner de nationale en uiteindelijk zelfs internationale ronde….
De eerste twee foto’s hieronder zijn gemaakt tijdens de Gelderse ronde afgelopen mei.
De laatste twee foto’s zijn gemaakt tijdens de nationale ronde in Den Haag van 22-27 september j.l.

“In het Provinciehuis in Arnhem sta ik hier te oreren over hoe we de drugsproblematiek op Europees niveau moeten aanpakken. Na een verhit debat zijn we tot een heel progressieve en controversiële conclusie gekomen, spannend tot de eindstemming!”

“De delegatieleiders zitten hier peentjes te zweten voor de delegatiespeeches die ze zometeen mogen houden. Het zijn de praatjes waarin je je land voor het oog van Europa moet vertegenwoordigen!”

“Hier sta ik op in de oude zaal van de Tweede Kamer om een wetsvoorstel over het Europees Chinabeleid aan te vallen: een onderwerp waar ik voor het Model European Parliament weinig vanaf wist (en ook helemaal niet van kon voorstellen het zo interessant te vinden)!”

“Ik sta hier op om in de oude Tweede Kamer een nieuw punt in het debat te brengen voor de meer dan honderd andere deelnemers aan het Model European Parliament.”