Home > Nieuws > “Become a Fair Trade school”

“Become a Fair Trade school”

donderdag 14 maart 2019

Leerlingen klas 5 met filosofie, economie en/of aardrijkskunde in hun pakket hebben dinsdag 19 februari j.l. hun eerste ideeën gepresenteerd aan de Fair Trade werkgroep.
Deze werkgroep heeft als doel binnen nu en twee jaar van Apeldoorn een Fair Trade gemeente te maken. Het Gymnasium is in het kader van de Geo Future Module “Globalisering” in contact gekomen met deze werkgroep en heeft een samenwerking opgezet. De werkgroep heeft aan de leerlingen de vraag gesteld hoe zij jongeren kunnen aanzetten tot het maken van bewustere keuzes. Met als doel dus jongeren Fair Trade producten te laten kopen in plaats van niet Fair Trade producten. Een aantal ideeën die de groep heeft gepresenteerd:

• Gebruik Social Media en influencers voor het onder de aandacht brengen van deze producten
  • Route in de supermarkt die de klant langs Fair Trade producten leidt
  • App waar jongeren door het kopen van Fair Trade producten punten kunnen verzamelen waardoor ze bepaalde mogelijkheden krijgen in een spel
  • Fair Trade hip maken (dus o.a. aantrekkelijkere verpakkingen)
  • Keurmerken bij restaurants, cafés, etc. (fair trade logo op de kaart, op de deur, op de website)
  • Maar ook Fair Trade op school! Dus: de automaten met Fair Trade producten, de kantine die Fair Trade broodjes verkoopt en Fair Trade koffie!

De leerlingen hebben veel positieve reacties en goede feedback gekregen van de werkgroep voor de te schrijven beleidsplannen, welke op 22 maart ingeleverd worden. Deze plannen zullen gedeeld worden met de werkgroep. Ook heeft RTV Apeldoorn opnames gemaakt.