Home > Nieuws > Bericht van COLT

Bericht van COLT

maandag 7 augustus 2017

De afgelopen twee jaar heeft ons Gymnasium geld ingezameld voor de stichting COLT in Cambodja. Dit hebben we gedaan tijdens het kerstontbijt, de Open Dag en de Goede Doelendag op 31 maart 2017.

De afgelopen 1.5 jaar hebben medewerkers en vrijwilligers van COLT voorlichting gegeven over de bewogen geschiedenis van Cambodja en de werkwijze van de stichting. Onze leerlingen, onder aanvoering van Sena Korbee (nu klas 6), hebben vervolgens de Goede Doelendag georganiseerd.

De Cambodian Organization for Living and Temporary-care (COLT) is een gemeenschapscentrum dat hulp biedt aan kinderen en families in Cambodja op het gebied van tijdelijke én langdurige opvang, onderwijs, medische en sociale zorg, duurzaamheid en sport.

Het centrum is gesitueerd op 12 kilometer van Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, en is omringd door een zestal arme dorpjes en nabij de vuilnisbelt. Nadat het huidige centrum in juni 2015 haar deuren opende voor de omringende gemeenschap, zijn diverse activiteiten opgestart die allemaal als doel hebben de families in onze directe omgeving te ondersteunen. Omdat de behoeften van de bevolking veranderlijk zijn heeft COLT een dynamisch beleid, waarin doorlopend geëvalueerd wordt of de huidige activiteiten daadwerkelijk aansluiten op de problemen in de buurt en of ze bijdragen aan duurzame oplossingen. Zo worden er veel middelen toegekend aan het opbouwen van de capaciteiten van de families waarmee we werken, zodat deze uiteindelijk op eigen benen kunnen staan.

Onze sponsoracties hebben maar liefst 9000 euro opgeleverd! Van dit geld zijn schoolspullen gekocht en kan de school 1.5 jaar draaien. (klik hier voor een specificatie).
Afgelopen vakantie ben ik naar Cambodja geweest en heb met eigen ogen kunnen zien wat er met ons geld gebeurt. Een fantastische en zeer leerzame ervaring!
Mocht u in de toekomst COLT nog willen sponsoren kijk dan op http://www.colt-cambodia.org/.

Namens de medewerkers en de kinderen van COLT heel erg bedankt voor jullie inzet en inbreng.

Met vriendelijke groet, Tilly Uil

• Veilig Honk 2017