Home > Nieuws > Berlijnreis klas 6

Berlijnreis klas 6

zaterdag 17 februari 2018

Van 12 tot 16 februari gingen we met alle leerlingen van de zesde klas met Duits naar Berlijn.
We hebben daar veel mooie dingen gezien, zoals de Gedächtniskirche, de Dom, de Berlijnse Muur en de Brandenburger Tor, waar de jaarlijkse groepsfoto werd gemaakt. Vooral het bezoek aan de Stasi-gevangenis Hohenschönhausen, waar we werden rondgeleid door een ex-gedetineerde, was erg indrukwekkend.
Ondanks dat wij al zo veel op het programma hadden staan, hebben wij ook veel vrije tijd gekregen. Hierdoor konden wij zelf Berlijn verder ontdekken. Op de laatste dag kregen wij zelfs de hele ochtend de tijd om in Berlijn plekken te bezoeken die wij zelf nog graag wilden zien.
Wij hebben deze Berlijnreis heel goed ervaren. Het was indrukwekkend, leerzaam, maar vooral heel gezellig! Een reis om nooit te vergeten!

Mara Hoogendoorn en Manon Tijssen