Home > Nieuws > Capita Selecta klas 1

Capita Selecta klas 1

woensdag 29 november 2017

De capita selecta in klas 1 lopen ten eind. De leerlingen hebben kunnen kiezen uit een breed aanbod, variërend van Spaans of Russisch tot breien, debatteren, mindfulness of de dans Bachata. Zeven weken is er twee uur per week hard gewerkt om iets geheel nieuws onder de knie te krijgen. De capita werden verzorgd door collega’s, door ouders en door een leerling.

Eline van den Berg (1C) over het caput breien: ‘Het was altijd gezellig. We mochten muziek luisteren en thee drinken tijdens het breien. We hebben geleerd hoe je moet breien, maar de meesten wisten al wel hoe het moest. De meesten maakten een sjaal. Meneer van Klaveren was altijd heel vrolijk en we mochten veel van hem. Ik vond het een hele leuke caput.’

‘Het caput debatteren was een hele leuke caput om te doen. We leerden heel veel van mevrouw van der Valk over debatteren, toespraken houden en ook hoe het gaat bijvoorbeeld in de politiek. Elke week gebruikten we de laatste 20 – 30 minuten om ook zelf te gaan debatteren. We hebben het over veel interessante onderwerpen gehad zoals zwarte piet of overgewicht. Deze caput is een grote aanrader voor de volgende 1e klas, zeker als je later in de bovenbouw ook mee wil doen aan wedstrijden.’ Toine Broesterhuizen (1D)

Erg gaaf om te zien hoe Luna (klas 6) de dans geleerd heeft aan een groepje eersteklassers. Het filmpje geeft een mooie impressie van de dansles.

Kayla Lyndersay 1D : ‘Wij doen aan Bachata, dat is een partnerdans, maar omdat we geen mannen in ons groepje hebben worden sommige vrouwen automatisch mannen.  We hebben als docent een leerling uit de vijfdeklas, zij is erg aardig maar soms wel een beetje streng. Ik heb tot nu toe al veel geleerd. Elke week kijk ik weer uit naar haar lessen.’