Home > Nieuws > Kledingswap groot succes!

Kledingswap groot succes!

vrijdag 8 april 2016

”Wat zal ik vandaag eens aandoen?” Een vraag die bijna iedereen iedere dag weer bezig houdt.
Je hebt ‘’niet genoeg’’ om aan te trekken. Nieuwe kleding kopen is dan heel leuk, maar na een tijdje besef je dat de welbekende vraag in de ochtend tóch weer in je opkomt. Daarbij is kleding kopen duur en om eerlijk te zijn ook niet heel goed voor het milieu…
Bij de caput ‘’duurzame mode’’ leerden vierde en vijfde klassers dat kleding niet zomaar een lap stof is, maar dat er een heel verhaal achter bijvoorbeeld een T-shirt zit.
Veel kleding wordt geproduceerd in landen als China, Bangladesh en India, maar in deze landen gaat dat proces er niet altijd even vredig aan toe. De mensen werken onder barre omstandigheden tegen een heel laag loon, ze worden eigenlijk behandeld als slaven.
Daarom organiseren de vierde en vijfde klassers van de caput ”duurzame mode” deze vrijdag een kledingswap, omdat dat de leukste manier van recyclen is!
Een kledingswap houdt in dat je een aantal kledingstukken van jezelf gaat ruilen tegen die van een ander. Je levert je kleding in en voor die kleding krijg je dan een bepaald aantal punten mee.
Deze punten kun je dan weer gebruiken om nieuwe kledingstukken mee te shoppen! De kleding die overblijft wordt geschonken aan een goed doel, namelijk de kledingbank.

De actie was een groot succes; een nieuwe outfit voor een groot aantal leerlingen en nieuwe voorraad voor de kledingbank.