Home > Nieuws > European Union Science Olympiad (EUSO)

European Union Science Olympiad (EUSO)

maandag 2 maart 2020

Dinsdag 10 december j.l. heeft Kik Hoekjen (klas 5) samen met twee leerlingen van het Gymnasium Beekvliet (Sint Michielsgestel), meegedaan aan de regionale voorronde van de EUSO in Wageningen. Dit is een olympiade voor de bovenbouw waarin de leerlingen in een team allerlei practica van de vakken natuurkunde, biologie en scheikunde moeten uitvoeren. Het team heeft goed gepresteerd en de landelijke eindronde op 24 en 25 januari in Maastricht gehaald!

Ik ben op 24 en 25 januari naar de EUSO geweest; een olympiade voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie. Deze olympiade is, in tegenstelling tot veel andere olympiades, in teamverband en gericht op praktisch werk. Na met mijn team de regionale voorrondes te hebben gewonnen mochten we door naar de nationale eindronde! Alle beste teams kwamen hier tezamen om zo twee teams die daadwerkelijk internationaal deel mogen nemen te bepalen. Na een lange uitputtende wedstrijd van maar liefst twee dagen, waarin we talloze proeven hebben moeten uitvoeren, was het tijd voor de prijsuitreiking. Vol goede moed verschenen wij daar allen, ieder met de hoop door te mogen gaan. Helaas voor ons zat dat er niet in; ondanks onze respectabele score hield het plezier voor ons hier op. Toch hebben we een fantastische twee dagen gehad, gigantisch veel mensen ontmoet en ontzettend veel geleerd!

Kik Hoekjen, 5B

Al eerder heeft Kik succes geboekt bij een olympiade. Vorig jaar heeft Kik deelgenomen aan de internationale scheikundewedstrijd in Botswana!

Kik Hoekjen (15) van het Gymnasium Apeldoorn valt op tijdens mondiale scheikundewedstrijd in Botswana