Home > Nieuws > Excursie klas 4 naar de Noord-Hollandse duinkust

Excursie klas 4 naar de Noord-Hollandse duinkust

dinsdag 31 mei 2016

Afgelopen dinsdag zijn de leerlingen van klas 4 met aardrijkskunde in het pakket op fietsexcursie geweest naar de Noord-Hollandse kust. In deze fietsexcursie hebben we de omgeving tussen Egmond en Petten verkend. Leerlingen hebben bij verschillende excursie punten tekst en uitleg gegeven, waarbij vooral is ingegaan op het landschap. Na een flinke fietstocht door de duinen, een fijne pauze op het strand (inclusief een aantal dappere leerlingen die de zee in zijn gegaan) is de groep uiteindelijk via de Hondsbossche zeewering uitgekomen bij het informatiecentrum Kust. In dit informatie centrum hebben de leerlingen een presentatie bijgewoond en informatie gekregen over de bouw en verdere ontwikkeling van deze gigantische dijk. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om de tentoonstelling ‘Zand tegen zee’ te bezoeken. De dag werd in Bergen afgesloten met een warme maaltijd en rond 20:30uur waren we weer terug op school.