Home > Nieuws > Gezonde schoolkantine

Gezonde schoolkantine

maandag 28 augustus 2017

Wij vinden gezonde voeding belangrijk voor onze leerlingen. Het zal niemand verbazen dat gezonde voeding het risico op ziekten vermindert. Onze kantine heeft daarom een gevarieerd aanbod van gezonde dingen. Denk daarbij aan brood- en zuivelproducten en gezonde snacks. Uiteraard is het ook altijd lekker een keer iets ongezonds te eten, maar dit moet wel met mate. Minder gezonde dingen worden dan ook maar af en toe verkocht. Daarnaast is er, met dank aan de ouderraad, een watertappunt in de aula aangelegd zodat er altijd fris kraanwater te verkrijgen is. Ook onze cateraar van school staat er volledig achter om het aanbod gevarieerd en gezond te houden. Het Gymnasium Apeldoorn wil dan ook actief bijdragen aan een goede gezondheid van onze leerlingen middels een gezonde schoolkantine. Jaarlijks zal er een scan van het aanbod in de kantine en in de automaten gemaakt worden en zal er gerapporteerd worden aan de schoolleiding. Bekijk het nieuwsitem van RTV Apeldoorn over het behalen van de zilveren schaal voor de Gezonde Schoolkantine!