Home > Nieuws > Goede doelen dag COLT Cambodja 31 maart 2017

Goede doelen dag COLT Cambodja 31 maart 2017

vrijdag 31 maart 2017

Het was een topdag, er is bijna €7000,-  opgehaald voor Colt Cambodja!

Op 31 maart organiseren we de goede-doelen-dag voor COLT. Dit is een gemeenschapscentrum net buiten Phnom Pen, de hoofdstad van Cambodja. COLT is opricht in 2005 en biedt hulp aan kinderen en families in Cambodja op het gebied van tijdelijke en langdurige zorg, onderwijs, medische en sociale zorg, duurzame ontwikkelingen en sportactiviteiten.
De bevolking van Cambodja heeft in de tweede helft van de vorige eeuw een onaangenaam bestaan geleden. Toen de Rode Khmer over het land heerste zijn bijna twee miljoen mensen vermoord of uitgehongerd. Tot 1998 was er nauwelijks contact met Cambodja mogelijk, waardoor er geen inkomsten uit handel, industrie of toerisme waren.
Momenteel heeft Cambodja 15 miljoen inwoners, waarvan 70% jonger dan 25. Door ziekte en slechte leefomstandigheden zijn er veel weeskinderen. De armoede in het land is een groot probleem. Veel ouders kunnen niet voor hun kinderen zorgen, omdat ze van minder dan één dollar per dag moeten rondkomen.
De vrijwilligers van COLT doen natuurlijk hun uiterste best om deze kinderen te helpen, maar dit kunnen zij niet zonder hulp. Daarom gaan wij op 31 maart met de hele school zoveel mogelijk geld ophalen. De dag zal er in grote lijnen als volgt uitzien:

• 09:00 centrale opening voor leerlingen
  • 09:30 leerlingen kunnen kiezen voor een deelname aan:
    • Sponsorloop
    • Hockey/voetbal toernooi
    • Filmmarathon
  • 14:00 veiling
  • Van 10:00 tot 14:00 is er ook een restaurant in de aula geopend met allerlei zelfgemaakte gerechten van onze leerlingen.
  • 11:00 kleine acties van de leerlingen rond de school

Voor onze veiling zoeken wij echter nog wel een veilingmeester. Dus kent u een enthousiaste BN’er, die het publiek aanspreekt, neem dan contact op met T.Uil@gymnasium-apeldoorn.nl / SenaKorbee@leerling.gymnasium-apeldoorn.nl.

Ook zijn wij nog opzoek naar spullen om te veilen, dus heb je nog iets thuis waar je iemand anders heel blij mee kunt maken, mail dat naar EvaHogervorst@leerling.gymnasium-apeldoorn.nl / DagmarWouters@leerling.gymnasium-apeldoorn.nl.

Verder is natuurlijk iedereen van harte welkom om op 31 maart met een goed gevulde portemonnee naar de school te komen om onze leerlingen aan te moedigen en COLT te helpen!

Voor meer informatie over COLT:
nieuwsbrief COLT

Sponsors: