Home > Nieuws > Het Groene Chemie Symposium 2016

Het Groene Chemie Symposium 2016

dinsdag 8 november 2016

Dinsdag 8 november vond wederom het Groene Chemie Symposium plaats op Gymnasium Apeldoorn. Dit symposium past in ons vernieuwde examenprogramma voor scheikunde, waarin veel aandacht wordt besteed aan de combinatie van groen en chemie.
Na wekenlang intensief voorbereiden, hebben tientallen zesdeklassers lezingen en workshops verzorgd voor de derdeklassers. Het overkoepelende thema was groene chemie. Zo konden de derdeklassers van alles te weten komen over o.a. spraypleisters, redoxreacties in hun smartphone, medicijnen uit zee, chemische stoffen in onze voeding en de vele mogelijkheden van zeewier. Ook werd er verteld hoe het komt dat onze landbouwgrond steeds zouter wordt, hoe het precies zit met ons drinkwater en het gevaar van een koekenpan met anti-aanbaklaag. Het aanbod was ruim en divers.
In de middag hadden we vier externe sprekers te gast die verbonden zijn aan verschillende chemiebedrijven en universiteiten. Zij hielden voor de zesdeklassers een aantal boeiende lezingen over dit veelzijdige thema. De succesvolle dag werd gezamenlijk afgesloten met een drankje in de aula.Gymnasium Apeldoorn 2016