Home > Nieuws > Gymnasium Apeldoorn pakt Nederlandse titel schaken

Gymnasium Apeldoorn pakt Nederlandse titel schaken

vrijdag 11 april 2014

Op vrijdag 28 maart jl. is er een delegatie schakers van het Gymnasium Apeldoorn naar Amsterdam afgereisd om daar mee te doen aan het NK Schoolschaken.

En met succes, ze hebben de titel gepakt in de grootste en zwaarste klasse!

Een persbericht op de site van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond: “Het Gymnasium Apeldoorn is vrijdag in NEMO in Amsterdam verrassend Nederlands kampioen Voortgezet Onderwijs Alle Leerjaren geworden. Verrassend, omdat het Utrechts Stedelijk Gymnasium op volle oorlogssterkte naar het Science Center NEMO was gekomen en per bord gemiddeld bijna 200 elo-punten meer (dan Apeldoorn) in stelling had gebracht.

Bij Apeldoorn was eerste-bordspeler Thomas Beerdsen de grote man met 4,5 uit 5. Remon Staal en Xiao Hao Buitenhuis die afwisselend op het vierde bord speelden, wonnen samen al hun partijen. Casper Wouters en Yassine Mouhad hadden het op bord twee en drie niet gemakkelijk maar droegen met 2 uit 5 ook hun steentje bij.”

We hebben, zo blijkt, grote schaaktalenten binnen onze school.
Op maandag 7 april reizen we nogmaals naar Amsterdam, waar we het eindtoernooi zullen gaan spelen van het landelijke intergymnasiale schaaktoernooi vanuit de Stichting Het Zelfstandig Gymnasium (SHZG).

Schaken leeft (weer) op het Gymnasium Apeldoorn!

Klik hier voor het artikel in de Stentor

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school