Home > Nieuws > Het Groene-Chemiesymposium 2017

Het Groene-Chemiesymposium 2017

maandag 4 december 2017

Maandag 4 december was het zover: het Groene-Chemiesymposium voor de derde en zesde klas! De hele dag stond in het teken van duurzaamheid en een groenere wereld creëren met behulp van scheikunde.

De zesdeklassers hebben een aantal weken lang presentaties, lezingen en practica voorbereid of meegeholpen met de organisatie. Zo hielden de leerlingen uit de zesde klas zich bezig met onderwerpen als plastic soep, rijden op whisky afval, algen op het menu, voetballen op kunstgras of waterstof als brandstof en presenteerden dit vervolgens aan de leerlingen uit klas 3. De derdeklassers konden op deze manier een idee krijgen van het vak scheikunde en meer informatie krijgen over het verband tussen duurzaamheid en chemie.

In de middag was het de beurt aan externe sprekers om lezingen en presentaties te geven aan zesdeklassers. Eerst was er een gezamenlijke keynote lezing voor alle zesdeklassers met scheikunde in het profiel over het bedrijf Plant-e, dat zich bezighoudt met het opwekken van elektriciteit uit planten. Dit is een innovatieve manier van stroomwinning dat ook nog eens erg milieubewust is. Na deze lezing konden er nog meer presentaties gevolgd worden van sprekers die zich bezighouden met groene chemie voor hun onderzoek of werk. Het symposium werd uiteindelijk afgesloten met een hapje en drankje in de mediatheek waarbij er ook nog even nagepraat kon worden over deze succesvolle dag.

Michelle van Commenée
Klas 6b