Home > Nieuws > Het Gymnasium Apeldoorn heeft opnieuw een gouden Schoolkantine Schaal!

Het Gymnasium Apeldoorn heeft opnieuw een gouden Schoolkantine Schaal!

maandag 6 mei 2019

De gouden schaal van 2018 is geprolongeerd! Het Gymnasium Apeldoorn heeft ook voor 2019 een gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staat centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt in de aula, waterkannen op de balie en flesjes in de automaat. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft een blijvend gezonde kantine, gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De gouden schaal is een mooie aanvulling op het predicaat ‘gezonde school’, dat onze school ook mag voeren. We mogen dit predicaat voeren omdat er veel voorlichting gegeven wordt over roken, alcohol en drugsverslaving. Zo is de school al meer dan 10 jaar een rookvrije school!