Home > Nieuws > Het Honoursprogramma Gymnasia (HPG)

Het Honoursprogramma Gymnasia (HPG)

vrijdag 20 januari 2017

Op vrijdag 20 januari zijn de leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn die deelnemen aan het Honoursprogramma Gymnasia (HPG) naar de landelijke dag voor HPG in Utrecht geweest. Op deze dag was er veel ruimte voor onze leerlingen om te ontmoeten en informatie uit te wisselen over het HPG-project wat ze zelf doen.
’s Ochtends was er een key-note van de HR-directeur van Siemens die het belang uitlegde van de 7 competenties waar HPG zich op richt en hoe dat bij Siemens wordt vormgegeven. Na deze presentatie werd het onderdeel speeddate voor de leerlingen ingezet om zo veel mogelijk nieuwe mensen te informeren over het project wat de leerlingen doen en waar ze tegen aan lopen.
Na de lunch waren een aantal leerlingen van klas 5 betrokken bij de pitch, waar ze veel feedback en tips op kregen. Als afsluiting konden de leerlingen kiezen uit vier bijeenkomsten waar ze vragen mochten stellen over bijvoorbeeld het examen en de rubrix. Het was een geslaagde dag!