Home > Nieuws > Anna, Leonne en Julia interviewen Kader Abdolah, Joke van Leeuwen en Alex Boogers

vrijdag 29 maart 2019

De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De zestiende editie vond plaats op 28 maart 2019 in de Doelen te Rotterdam. Het festival wordt sinds 1989 georganiseerd en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste literaire evenementen in Nederland. Een groot aantal prominente en opkomende auteurs uit het Nederlands taalgebied zijn aanwezig en elke editie trekt zo’n vijfduizend bezoekers.
De Dag van de Literatuur is niet alleen maar kijken en luisteren naar auteurs en artiesten, leerlingen kunnen zelf ook een bijdrage leveren aan het programma. Anna Dickson, Leonne Divis en Julia Levering uit klas 5 mochten optreden als gastvrouw van een heuse talkshow met Kader Abdolah, Joke van Leeuwen en Alex Boogers. Ze hebben de talkshow voorbereid op school en werden hierin begeleid door een professionele talkshowhost.