Home > Nieuws > Terra Nova

Terra Nova

maandag 22 juni 2020

Contextrijk onderwijs (van buiten naar binnen)
Ons motto spreekt van een reis waarbij de mens wijsheid vindt en hier gelukkig van wordt. Daarnaast is onze missie dat we niet voor de school, maar voor het leven leren. Dan wil je als school dus dat leerlingen hun kennis kunnen toepassen in nieuwe situaties. Dat ze creatieve oplossingen bedenken voor hedendaagse uitdagingen. Wij bieden de stof aan op een vakinhoudelijk hoog niveau en maken verbinding met de leefwereld van de leerlingen. Zo kunnen zij de stof bekijken en beoordelen in relevante contexten.

Voor het project Terra Nova ontwerpen de leerlingen van klas 1 een geheel nieuw land. Van dit land bestaat nog niets! Dat betekent dat de geschiedenis, het landschap, de politiek, maar bijvoorbeeld ook het klimaat bedacht moet worden. Uiteraard moet dit alles goed onderbouwd zijn met verschillende (zelf bedachte) bronnen. Bovendien zijn zij aan de slag met vragen als: hoe ziet het land er uit? Hoe groot is het? Op welke schaal worden de kaarten van bijvoorbeeld het klimaat gemaakt? Hoe hoog is de berg in het land? En als het regent, welke invloed heeft dat op de waterstand? Zoals je ziet, nogal wat dingen om rekening mee te houden. En…misschien heb je het al wel ontdekt: verschillende vakken hebben hier mee te maken!

Jelle, Jesse, Judith & Sylvie: “We hadden heel erg veel ideeën over ons land. Daarom hebben we een website gemaakt. Hier kunnen we al onze fantasie kwijt. Ook al is dit project straks afgelopen, we kunnen hier nog altijd leuke dingen blijven posten. Onze website is www.kaltsjoisland.wixsite.com/mijnsite.”

  • Olympiadeschool_Gymnasium Apeldoorn
  • reabordjesA4-5-2018.indd
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Prep centre logo_CMYK
  • Gezonde school