Home > Nieuws > Kerstsfeer op school

Kerstsfeer op school

dinsdag 20 december 2016

De kerstboom staat weer. Leerlingen en personeel hangen hier hun wensen voor 2017 in. Op 23 december vindt het kerstontbijt plaats. Er zal dan geld ingezameld worden voor de stichting COLT, een organisatie die zich inzet voor kinderen in armoedige omstandigheden in Cambodja. Tijdens het regime van Pol Pot, tussen 1975 en 1979 zijn 2 miljoen mensen vermoord. Pol Pot wilde een “agrarische samenleving” creëren en iedereen die daar niet inpaste, dwz mensen met enige vorm van opleiding, werd vermoord. Een hele generatie is verdwenen en met hen de kennis. COLT biedt hulp aan dit land in opbouw. Zo bieden zij onderdak, gezonde voeding, scholing en medische zorg aan kinderen en daarmee aan de hele gemeenschap. Het is de bedoeling deze kinderen een kans te geven een eigen bestaan op te bouwen. Tijdens de croissant-actie is voor € 1.30 een heerlijke grote croissant te koop en een groot deel van dit geld gaat naar COLT. Daarnaast zijn er op 23 december Ipadhoesjes, laptoptasjes, portemonneetjes, armbanden etc.  te koop die door mensen uit het tehuis gemaakt zijn. Ook tijdens de open dag op 1 februari 2017 zal er aandacht besteed worden aan de stichting COLT.