Home > Nieuws > Kik Hoekjen 4e van Nederland op de International Junior Science Olympiad (IJSO)

Kik Hoekjen 4e van Nederland op de International Junior Science Olympiad (IJSO)

dinsdag 26 juni 2018

Kik Hoekjen, klas 3, laat ongeveer 3000 deelnemers achter zich en wordt 4e van Nederland op de International Junior Science Olympiad (IJSO). Hij is door naar de eindronde in Botswana. Een topprestatie!

De IJSO is een internationale wedstrijd voor de allerbeste leerlingen tot 15 jaar op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie.
De nationale eindronde werd gehouden op vrijdag 22 juni 2018 en bestond uit een theoretische en praktische toets. Kik is samen met nog 5 andere leerlingen geselecteerd voor het internationale team. Dit internationale team krijgt nog twee trainingsdagen op de Radboud Universiteit in Nijmegen en Fontys Hogeschool Eindhoven om zich nog beter voor te bereiden op de internationale wedstrijd.

De top zes gaat Nederland vertegenwoordigen op de vijftiende International Junior Science Olympiad, begin december 2018 in Gaborone (Botswana). De leerlingen maken over drie dagen gespreid hun toetsen: meerkeuzewerk, open werk en ten slotte een praktische toets die ze met z’n drieën als team maken. De scores zijn individueel. Op de niet-toetsdagen worden de leerlingen excursies, culturele en sportieve activiteiten aangeboden. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma.