Home > Nieuws > Kik Hoekjen naar de IJSO in Botswana

Kik Hoekjen naar de IJSO in Botswana

maandag 3 december 2018

Kik Hoekjen, klas 4 van het Gymnasium Apeldoorn, is vertrokken naar de internationale ronde voor International Junior Science Olympiad in Botswana.
Na de voorronde waar 3000 leerlingen van 200 middelbare scholen aan meegedaan hebben, zijn de beste 23 leerlingen geselecteerd voor de landelijke eindronde die in juni gehouden is aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Kik is één van de zes winnaars van Nederland!
De zes winnaars vormen het Nederlandse team dat van 2 t/m 11 december 2018 deel gaat nemen aan de 15e IJSO in Gaborone (Botswana). Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten (uit meer dan 50 landen) een belangrijk onderdeel van het programma.