Home > Nieuws > Uitwisseling St. Petersburg klas 3

Uitwisseling St. Petersburg klas 3

woensdag 14 oktober 2015

Op zaterdag 10 oktober was het zover. Na een tijd van voorbereiding en een gezonde portie spanning konden we eindelijk richting het land van de voormalige tsaren. Na de strenge paspoortcontrole op de luchthaven voelden we ons nog niet echt welkom, maar dat veranderde al snel toen we onze Russische gastheren zagen die ons hartelijk ontvingen in de ontvangsthal. Een paar minuten later ging ieder zijn weg richting zijn of haar Russische gastgezin en we zagen elkaar pas de volgende dag weer. De eerste excursie is standaard een busexcursie waarin we door een gids worden meegenomen langs de meest in het oog springende bezienswaardigheden in Sint Petersburg. De dagen erna worden die daadwerkelijk ook bezocht. Het patroon is elke dag zo’n beetje hetzelfde: ’s ochtends een aantal lessen volgen en daarna een excursie in het middaggedeelte. In Sint Petersburg kom je natuurlijk vooral vanwege de rijke cultuur. Zo hebben we hebben prachtige kunst gezien in o.a. het Russisch Staatmuseum en natuurlijk in de Hermitage (o.a. Rembrandts en Leonardo Da Vinci’s), hebben we prachtige kerken en kathedralen gezien, maar ook bijvoorbeeld het zomerpaleis in Pushkin en het Peter en Paul Fort. Soms was er ook een avondprogramma; zo zijn we naar het Zwanenmeer (ballet) geweest in een mooi oud theater en was er op de laatste avond een afscheidsfeestje op school. Al met al hebben we behoorlijk wat indrukken kunnen opdoen in een vreemd land, een grote stad en in een Russisch gastgezin. We hebben het goed gehad en er zijn mooie plaatjes gemaakt. Op die plaatjes is vaak een zonnetje te zien, want we hebben ontzettend veel geluk gehad met het weer. Een uitwisseling als deze is en blijft van onschatbare waarde!

Benieuwd naar de foto’s? Kijk in het fotoalbum.