Home > Nieuws > Klassieke driedaagse op het Gymnasium Apeldoorn

Klassieke driedaagse op het Gymnasium Apeldoorn

dinsdag 11 oktober 2016

Wil je niets missen over de Klassieke Driedaagse? Volg ons op Facebook en Instagram. Daar zullen veel foto’s en filmpjes geplaatst worden van dit unieke evenement.

Op 12, 13 en 14 oktober a.s. vindt op het Gymnasium Apeldoorn de eerste Klassieke Driedaagse plaats. Drie dagen lang staat het Gymnasium Apeldoorn in het teken van de Romeinen. In de ‘Klassieke Driedaagse’ gaan alle leerlingen op onderzoek uit naar waar de oude Romeinen zich mee bezig hielden. Veel zaken die in de klassieke oudheid speelden, hebben nog dagelijks invloed op ons leven. Denk aan de rechtspraak, het maken van wijn en de bouwkunst. Dat laatste zien we ook in het aanleggen van riolen en het bouwen van bruggen.
Het Gymnasium vindt het belangrijk dat leerlingen kennis hebben van de klassieke cultuur. In drie dagen gaan leerlingen onderzoek doen naar een zelfgekozen thema. De Romeinse mythologie met mooie verhalen, de eetcultuur, de kunst of de politiek. Leerlingen formuleren zelf een onderzoeksvraag en gaan daarmee samen aan de slag. Op vrijdag 14 oktober presenteren leerlingen hun resultaten aan de hele school.