Home > Nieuws > Kunstroute klas 6, leerlingen op bezoek bij kunstenaars in Apeldoorn

Kunstroute klas 6, leerlingen op bezoek bij kunstenaars in Apeldoorn

donderdag 10 november 2016

De dag begint met een lezing door Geertje Waanders. Ze is onder meer werkzaam als rondleider en inkoper kunst bij het Kröller-Müller Museum (KMM). Ze brengt zo veel mogelijk actualiteit in haar lezing, zoals de nieuwe expositie in het Kröller-Müller: ”Van Gogh’s vroege jaren. Ook maakt ze prikkelende combinaties: kunst en IKEA, en daagt de leerlingen uit mee te denken.

Na de lezing is het tijd voor de leerlingen om in groepen op pad te gaan. Tien groepen van 7 of 8 leerlingen bezoeken 3 kunstenaars, ateliers of exposities. Opdracht hierbij is om van laatste bezoek een presentatie te maken van 5 minuten. Er is dit jaar een 1e prijs! Bioscoopkaartjes voor de hele groep te gebruiken in GIGANT.

Na het laatste bezoek komen de groepen aan bij CODA. Tijd voor pauze en wat tijd om de presentaties voor te bereiden. Om 13.10 uur start het presentatiegedeelte in het Auditorium van CODA. De eerste groep start direct met iets bijzonders: ze sluiten een prima presentatie af met een rap! Kom daar maar eens overheen. De volgende groepen doen het ook echt prima. Veel informatie, leuke originele presentaties, waaronder een met de presentatie op film en een groep die een soort vlog gemaakt heeft. Uiteindelijk kan er maar 1 groep winnen, en dat wordt toch de rappende groep die de middag begon.

Huib de Munnik

img_3286 img_3291 img_3293