Home > Nieuws > Landelijke Geschiedenis Quiz op 16 maart 2019

Landelijke Geschiedenis Quiz op 16 maart 2019

donderdag 10 januari 2019

De Landelijke Geschiedenis Quiz voor scholieren is in 2019 in Zutphen. Scholen uit het hele land doen hier aan mee. Op 16 maart 2019 is de finale.

Voorrondes
De Landelijke Geschiedenis Quiz voor scholieren wordt al jaren gehouden. Elke deelnemende school houdt zelf een voorronde. De beste twee leerlingen hiervan mogen meedoen aan de landelijke finale. Alle leerlingen van onze school kunnen aan deze voorronde meedoen op dinsdag 12 februari het 8e uur.

Finale
Op 16 maart 2019 komen alle duo’s met hun begeleiders naar Zutphen om tegen elkaar te strijden. Ze beginnen met een programma in de stad waar ze meer leren over de geschiedenis van Zutphen. De informatie die ze daarmee opdoen kunnen ze ook weer nodig hebben bij de finalevragen.

‘Olympiade’
De belangstelling voor de quiz neemt elk jaar toe. Voor andere vakken, zoals wiskunde en natuurkunde, worden olympiades gehouden. De Landelijke Geschiedenis Quiz is de geschiedenisvariant hiervan.