Home > Nieuws > Leerlingen klas 1 in het Archeon

Leerlingen klas 1 in het Archeon

woensdag 5 juni 2019

De leerlingen van de eerste klas zijn in het Archeon. Ze stappen in de geschiedenis en ontdekken hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds.

• Romeinse tijd: in het Romeinse stadje staan o.a. een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook zijn er activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of een kruidenspeurtocht.
  • Middeleeuwen: In het middeleeuwse stadje Gravendam (14e eeuw) wordt in de ambachtshuizen hard gewerkt en kan de houtbewerker, de bakker of de smid bezocht worden.
  • Romeins Museum: veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Hier valt te ontdekken hoe de Romeinen schreven, wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.
  • Tentoonstelling: “Drakentanden in de Duinen. Oorlogssporen van de Atlantikwall”, het verhaal van de bunkers achter de kust.
  • Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam 2: dit schip is opgegraven in 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon.
  • Tempelceremonie en gladiatorengevecht.