Home > Nieuws > Weer naar school na de lockdown…

Weer naar school na de lockdown…

donderdag 11 juni 2020

Sylvie │ eigenlijk voelt het nog veel gekker dan eerst

“Eindelijk, na al die weken thuis mogen we weer naar school! De school is echt corona-proof gemaakt: In de suikerklont is er eenrichtingsverkeer en bij ieder lokaal staat desinfectie-spul. Alles gaat nu weer langzaam terug naar normaal, maar eigenlijk voelt het nog veel gekker dan eerst. Je zit in een lokaal, met een paar andere kinderen. Normaal zou je lekker kletsen in de pauzes, maar die heb je nu niet. Gewoon drie lessen en dan, hup, naar huis. Ik vond het leuk om mijn vriendinnen weer te zien, want die had ik echt gemist. De anderhalve meter-regel is nog steeds wel wennen, maar dat lukt goed. Ik hoop dat we na de zomervakantie weer meerdere dagen per week naar school mogen.”

Mats │ gelukkig heb ik veel hulp
“Ik ben Mats en ik heb het autisme spectrum stoornis (ASS). 
Hoe het is om weer naar school na zo’n crisis van covid 19 te gaan is voor mij moeilijk, want je moet overal rekening mee houden, als 1,5 meter afstand en handgel gebruiken. Ik heb gelukkig een geweldige orthopedagoog, Christa, en mijn mentor en wiskunde docent, die mij helpen om dit allemaal te verwerken. Thuis werken vond ik erg fijn, omdat je nergens heen hoefde. Nu we weer naar school moeten is het erg hectisch. Ik ben erg zenuwachtig als ik naar school moet. Ik probeer goed te slapen en mijn huiswerk ruim op tijd te doen. Op school is alles goed geregeld en ik mag eerder naar binnen i.v.m. dat ik er niet goed tegen kan om voorin te zitten.”

Thomas │ eindelijk weer op de fiets naar school
“Hallo ik ben Thomas uit klas 3C en ik ga wat vertellen over hoe het was om weer naar school te gaan. Aangezien ik in Deventer woon en lang niet naar school ben geweest, was het leuk om weer eens te fietsen. Ook was het gezellig om iedereen weer te zien. Toen we op school aankwamen stalden we onze fietsen en liepen in de goede richting naar het lokaal. Je mag namelijk alleen de suikerklont bewandelen tegen de klok in, omdat het anders niet mogelijk is om de 1,5 m afstand te houden. Bij het goede lokaal aangekomen moesten we met een gelletje onze handen desinfecteren en een papiertje besprayen met een blauw middeltje en daarmee onze tafel schoonmaken. We kregen door de lerares een plekje aangewezen en de lessen kon beginnen. De lessen waren 45 minuten en het was weer even wennen. Alleen tijdens het laatste uurtje begeleiding moest iemand die achter in de klas zat naar de WC, dus iedereen de klas uit zodat diegene naar de WC kon lopen met 1,5 m afstand. Toen zat de dag er weer op en fietsten we weer naar huis.”

Mandy│ slechts drie uurtjes maar wel heel fijn
“In de eerste week van juni mochten we weer naar school. Het was niet veel, slechts 3 lesuurtjes voor de hele week, maar ik vond het toch fijn om mensen weer in het echt te zien in plaats van voor een camera. 
Alles was goed geregeld op school. Met plekken waar je je fiets neer moest zetten, looproutes en ontsmettingsspullen bij het lokaal. In het beging vond ik dat we aan best veel moesten denken, maar inmiddels voelt het al weer als normaal. 
Ik ben blij dat we weer een beetje naar school kunnen, en ik vind dat de school alles goed heeft geregeld.”

  • Olympiadeschool_Gymnasium Apeldoorn
  • reabordjesA4-5-2018.indd
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Prep centre logo_CMYK
  • Gezonde school