Home > Nieuws > Lustrum: 105 jaar Gymnasium Apeldoorn

Lustrum: 105 jaar Gymnasium Apeldoorn

woensdag 4 juli 2018

Lustrum: 105 jaar Gymnasium Apeldoorn

Onze school bestaat sinds 1913. Dat houdt in dat we dit jaar ons 21e lustrum vieren. Dat gaan we vanaf 20 september met een aantal activiteiten doen. Op het programma staat:

• Docentencabaret: diverse docenten bereiden zich al geruime tijd voor om alles in en rond de school stevig op de hak te nemen.
  • Lezing van Mark Mieras: Mark Mieras is wetenschapsjournalist met een fascinatie voor hersenen. Hersenen zijn voor gymnasiasten vaak een belangrijk ‘werktuig’. Mieras vertelt hoe onze hersenen werken en vooral ook hoe je ze kunt prikkelen om beter te leren.
  • Vossenjacht: de nodige collega’s gaan verkleed als ‘vos’ de stad in. Alle leerlingen proberen hen te vangen.
  • Narcissus: ons Vrijdagmiddagtoneel repeteert al maanden voor een grootse voorstelling van het stuk Met drama, dans en zang zal dit tragische verhaal van de jongeman die verliefd werd op zichzelf vertoond worden.
  • Reünie: ook tijdens dit lustrum is er weer een reünie. Voor oud-gymnasiasten (jong en oud) een leuk moment om herinneringen op te halen aan een bijzondere tijd in ieders leven.
  • Walibi: om de lustrumviering feestelijk af te sluiten gaan we met z’n allen een dag naar Walibi.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende programma onderdelen.

Donderdag 20 september 2018
16.30-17.30 uurDocentencabaretLocatie: aula KSGVoor leerlingen, collega’s en oud-collega’s
19.30-20.30 uurDocentencabaretLocatie: aula KSGVoor leerlingen, collega’s en oud-collega’s
Vrijdag 21 september 2018
10.30-11.45 uurOpening van het lustrum met lezing  Mark MierasLocatie: Grote KerkVoor leerlingen, collega’s en oud-collega’s, genodigden en ouders
13.00-15.15 uurVossenjachtLocatie: centrum van ApeldoornVoor leerlingen
20.00-21.30 uurMusical NarcissusLocatie: OrpheusVoor leerlingen, collega’s, oud-collega’s en ouders
Zaterdag 22 september 2018
10.00-15.30 uurReünieLocatie: Gymnasium ApeldoornVoor oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s
16.00-17.30 uurMusical NarcissusLocatie: OrpheusVoor leerlingen, collega’s, oud-collega’s en ouders
Donderdag 4 oktober
9.00-17.00 uurFeestelijke afsluiting van het  lustrumLocatie: WalibiVoor leerlingen en collega’s

Klik hier om in te schrijven voor de reünie.

Klik hier voor de musical Narcissus.