Home > Nieuws > Narcissus: the making of

Narcissus: the making of

vrijdag 28 september 2018

Wat hebben we genoten van de lustrumvoorstelling Narcissus!

De toneelgroep van het Gymnasium Apeldoorn heeft voor het 105-jarig bestaan van onze prachtige school een toneelstuk voorbereid. Niet zomaar een toneelstuk, nee, de befaamde mythe ‘Narcissus’ is in een eigen jasje gestoken. De toneelgroep heeft het hele jaar de handen uit de mouwen van dit jasje gestoken om de voorstelling opvoer-klaar te maken.

Verschillende verhaallijnen omtrent de mythe komen samen in een slot vol mysterie en verwarring. De kijker wordt meegesleept in het bijzondere verhaal van ‘de jongen die voor zichzelf viel’. Ook de psychologische kant van de mythe wordt in het licht van de toneellampen uitgebeeld.

Freud neemt zijn langverwachte rol van docent aan, voor een docent nota bene. De goden verdwijnen ook niet van de kaart, want waar het koor plaats maakt nemen ook de goden de touwtjes in handen, misschien zelfs wel uit handen.

Het is een waar spektakel geworden, vol emotie en mysterie, maar ook liefde, geluk en humor.