Home > Nieuws > Lustrumboek nu te koop voor € 12,50

Lustrumboek nu te koop voor € 12,50

zondag 1 maart 2020

Beatus homo Qui invenit Sapientiam
100 jaar Gymnasium Apeldoorn, 1913 – 2013

Ter gelegenheid van ons 100-jarig jubileum is een prachtig lustrumboek samengesteld.

“In het lustrumboek hebben we geprobeerd een eeuw samen te vatten, een eeuw waarin veel veranderd is, maar ook veel hetzelfde is gebleven.
Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een historisch overzicht. We bespreken de tijdgeest in Nederland, Apeldoorn om tenslotte in te zoomen op onze school.
We hebben getracht zoveel mogelijk aspecten te belichten, en het schoolse leven van toen te verbinden met het schoolse leven van nu. 
De maatschappij is veranderd, de leerlingen zijn veranderd, de docenten zijn met hun tijd meegegaan, maar er is nog veel herkenbaar.
Zo is het verrassend te zien dat onderwerpen zoals alcoholgebruik, schoolregels, cijfers, absentieregelingen et cetera, destijds net zo actueel waren als ze nu nog zijn. Sommige zaken veranderen blijkbaar nooit.”

Annelies Boersma en Tilly Uil
Auteurs Lustrumboek

Het lustrumboek is nu te koop voor € 12,50.

Het boekje getiteld ‘Verhaaltjes uit het archief’ bevat een selectie uit de vondsten die Annelies Boersma en Sjoerd Schaaf hebben gedaan bij het ordenen en digitaal toegankelijk maken van het archief van de school. Het boekje is nu te koop voor € 3,-.

Voor informatie: stuur een mail naar info@gymnasium-apeldoorn.nl

  • Olympiadeschool_Gymnasium Apeldoorn
  • reabordjesA4-5-2018.indd
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Prep centre logo_CMYK
  • Gezonde school