Home > Nieuws > Marta Pan – Amfitheater – 2005-2007. Wat hoor je als je in het midden gaat zingen?

dinsdag 16 oktober 2018

Dat was één van de vragen uit de kijkopdracht bij de excursie van klas 1 naar de Hoge Veluwe.
De eersteklassers fietsten op 5 oktober vanaf school naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Om samen mooie kunst te bekijken natuurlijk, maar ook om op één dag flink veel te kunnen fietsen. De stichters van het museum hadden het ook echt zo bedoeld: eerst ‘moeite’ doen met door de natuur fietsen om daarna met een uitgewaaide vrije geest klaar te zijn voor het beleven van de kunstwerken.
Bij het museum deden wij in groepjes een aantal kijkopdrachten. Het ging dan niet om het goede of juiste antwoord maar meer om het woorden kunnen geven aan dat wat je ziet.
Na 2,5 uur intensief rondlopen en kijken en uitwisselen aten wij buiten onze trommels leeg en zoefden wij terug naar de stad. Met dik 40 kilometer in de benen en een lekker weekend-gevoel ging iedereen naar huis.

Thomas van Klaveren
docent tekenen

Andere voorbeelden van de kijkopdrachten:

Charley Toorop – Rozen in glas – 1953

Welke kleuren heeft het water in het
glas?

stanley brouwn – 1984

Welke redenen kunnen jullie verzinnen waarom hij zijn naam altijd met kleine letters schreef?

Rembrandt van Rijn – Het Gezicht – c. 1624

Waarom is dit niet zijn ‘mooiste’ schilderijtje?