Home > Nieuws > Model European Parliament (MEP)

Model European Parliament (MEP)

woensdag 24 mei 2017

In mei hebben ook onze leerlingen weer meegedaan aan de 28e provinciale  conferentie van het Model European Parliament (MEP) in Arnhem. Leerlingen van diverse Gelderse scholen storten zich op Europese vraagstukken. Elke school vertegenwoordigt een land. Wij waren dit jaar Hongarije. Commissievergaderingen, stukken schrijven, debatteren. Alles komt erbij. Op bijgaande foto de Apeldoornse delegatie en begeleiding. Inmiddels zijn door alle commissies – samen 130 leerlingen –  wetten gemaakt die de wereld (althans Europa) moeten verbeteren. De 4e klasdelegatie van onze school is daarbij heel actief geweest. Tijdens de laatste dagen passeren deze wetten het voltallige Europese Jeugdparlement, de slotbijeenkomst vond plaats in de raadzaal in het gemeentehuis in Arnhem. Op de foto Pien Jansen die namens de commissie Burgerlijke vrijheden en Justitie de voorspeech houdt. Pepijn Kruiswijk gaat namens het Gymnasium naar de landelijke MEP!