Home > Nieuws > Non scholae sed vitae discimus

Non scholae sed vitae discimus

donderdag 22 maart 2018

De leerlingen uit klas 2 zijn 20 maart op excursie naar Deventer geweest. Op de foto staan de leerlingen voor De Latijnse School aan het Grote Kerkhof in Deventer. Boven de deur zien we een afbeelding van Erasmus, de beroemdste oud-leerling van de Latijnse School in Deventer, met daarboven de nog immer actuele spreuk van Seneca: “Non scolae sed vitae discimus” (“Niet voor de school maar voor het leven leren wij”).

Lees hieronder het verslag van Anke en Sterre:
Vanuit de sectie aardrijkskunde zijn we 20 maart op excursie naar Deventer gegaan. Hierbij hebben we de stad historisch en geografisch bekeken. We hebben gekeken naar de ontwikkeling en geschiedenis van Deventer. We hebben bijvoorbeeld de oude fabriekswijk bekeken en het historisch centrum met de Waag, oude stadsmuren, de Bergkerk en de Lebuïnuskerk. Op de foto zie je een aantal leerlingen in de Lebuïnuskerk, hier hebben we uit eigen initiatief een rondleiding gevolgd. Tijdens de route door Deventer hebben we een aantal opdrachten gemaakt en een winkelstratenonderzoek uitgevoerd, hiervan maken we later een PO.
Wij vonden het een erg leuke excursie en ook de Deventernaren hebben hier veel van geleerd! Een geslaagde excursie!

Sterre Cohen & Anke de Haan
Klas 2B