Home > Nieuws > Wiskunde olympiade

Wiskunde olympiade

donderdag 14 mei 2020

De eerste ronde van de wiskunde olympiade was in januari. Maar liefst acht leerlingen van onze school waren door naar de tweede ronde, die we in maart last minute met wat kunst- en vliegwerk op school hebben georganiseerd, in verband met de Coronamaatregelen. Van deze acht leerlingen zijn er twee door naar de landelijke finale in september: Bas uit klas 2 (met 25 punten) en Anke uit klas 4 (met 27 punten). Daar zijn wij héél trots op!

Dit jaar doe ik voor de derde keer mee aan de Wiskunde Olympiade en ben ik door naar de finale! Bij de Wiskunde Olympiade krijg je geen standaard sommetjes, maar vraagstukken waarbij je diep moet nadenken welke wiskunde je toe kunt passen. Dit is heel anders dan de opgaven die je op school krijgt, maar dat maakt het juist leuk! Afgelopen jaar ben ik geselecteerd voor een trainingsprogramma ter voorbereiding op internationale wedstrijden, heel graag wil ik ooit naar zo’n wedstrijd.Het is zeker een aanrader om mee te doen aan de Wiskunde Olympiade. Ga de strijd aan tegen mensen uit het hele land, of misschien wel tegen mensen over de hele wereld!”

Anke de Haan
Klas 4