Home > Nieuws > Regionale finales Olympic Moves

Regionale finales Olympic Moves

donderdag 7 april 2016

Donderdag 7 april waren de voorrondes van Olympic Moves in Apeldoorn. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het is een jaarlijkse competitie tussen scholen uit het voortgezet onderwijs, waarbij jongeren wedstrijden spelen,  eerst op regionaal- en daarna op nationaal niveau.
Het doel van Olympic Moves is om jongeren tussen 12 en 19 jaar binnen de school kennis te laten maken met diverse vormen van sport en het plezier van samen sporten te laten beleven. Via selectieprocedures en een groot aantal regionale kampioenschappen komen jaarlijks leerlingen van 300 middelbare scholen in beweging met Olympic Moves.
De 6000 finalisten reizen op 10 juni naar Olympic Moves The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdan. Hier wordt gestreden om het nationale kampioenschap voor scholen.
Onze school heeft zeer goed gescoord op het gebied van hockey. Hierbij zijn de teams van klas 1-2, 3-4 en 5-6 nummer 1 geworden! Ook bij tennis zijn er 2 teams door naar de nationale finale! Gefeliciteerd!!
Helaas hebben de teams die deel hebben genomen aan de andere sporten, zoals o.a. atletiek en voetbal, zich niet gekwalificeerd voor de finale in Amsterdam. Éen ding is wel duidelijk geworden: alle leerlingen hebben een fantastische inzet getoond, ondanks het feit dat het weer niet mee zat. Dit is een groot compliment waard.

Hieronder staan de foto’s van de verschillende wedstrijden. Op de eerste foto staat het winnende jongens hockeyteam uit klas 1 en 2.

  • OlympiadeSchool Gymnasium Apeldoorn
  • reanimatie
  • cambridge-english-logo
  • Gymnasium Apeldoorn 2016-2017
  • Gezonde school