Home > Nieuws > Project academische vaardigheden

Project academische vaardigheden

zondag 17 september 2017

In de eerste periode van dit schooljaar hebben verschillende vakken hoorcolleges gegeven in het kader van het project academische vaardigheden. Alle leerlingen van de vijfde klas hebben op donderdagmorgen de eerste twee uur hoorcolleges gevolgd over de periode van de verlichting (1650-1815).
Elk vak stipte vanuit haar kant de belangrijke gebeurtenissen en personen aan uit die periode. Door puzzelstukjes samen te voegen werd een totaalbeeld neergezet over deze periode.
Het project is al eerder gedraaid door de vakken Nederlands, geschiedenis, filosofie en kunst. Dit jaar zijn daar bijgekomen natuurkunde, scheikunde en economie.
Op 14 september 2017 zijn we naar het Teylers Museum gegaan in Haarlem. Leerlingen hadden keuze uit drie verschillende programma’s. Het programma was er met name op gericht om de academische vaardigheden in de praktijk te brengen en hadden de inspirerende titels ‘Etsen als Rembrandt’, ‘Wikipedia van de verlichting’ en ‘Einstein was here’. Voor uitleg over het programma klik hier.
Het project wordt afgesloten met workshops. Ook hier konden de leerlingen zich voor inschrijven. Elk vak geeft twee keer een workshop van twee lesuren. Ook hier komen verschillende academische vaardigheden aan bod. Klik hier voor de inhoud van deze workshops.