Home > Nieuws > Techniekdag meisjes klas 1

Techniekdag meisjes klas 1

donderdag 14 april 2016

Vandaag zijn 36 meiden uit de eerste klas op bezoek geweest bij het Kadaster. Deze dag is bedoeld om meer meisjes warm te maken voor technische studies en beroepen. Na een gezellige fietstocht en een hartelijke ontvangst gingen de dames in het ochtendprogramma aan de slag met allerlei technieken die het Kadaster gebruikt om Nederland in kaart te brengen. Zo hebben ze land ingemeten, luchtfoto’s geanalyseerd en een schat gezocht met behulp van coördinaten (geocaching).  ’s Middags was er een heerlijke lunch en een presentatie van een jonge dame die zich bezighoudt met allerlei innoverende projecten. Zo heeft haar team bijvoorbeeld Nederland in 3D in kaart gebracht, als eerste land ter wereld.
Na een leuke knock-out waarbij de kennis van de meiden op de proef werd gesteld, keerden ze met blauwe nagellakjes huiswaarts!
Een geslaagde dag.