Home > Nieuws > Finale landelijke geschiedenisquiz

Finale landelijke geschiedenisquiz

maandag 18 maart 2019

Dinsdag 12 februari hebben ongeveer 30 leerlingen van onze school gestreden voor een plek in de finale van de landelijke geschiedenisquiz. De vragen waren divers, er waren vragen bij foto’s, cartoons, chronologievragen etc. Leerlingen uit alle jaarlagen deden mee, petje af dat ook eerste- en tweedeklassers deze strijd aandurfden!
Alle leerlingen hebben een oorkonde gekregen.

Op de foto staan de drie beste leerlingen van dit jaar:

• Nr. 1 Tycho Rietveld klas 4
    Hij was 2  jaar geleden op het Gymnasium ook al de beste! Hij is toen landelijk in de middenmoot geëindigd.
  • Nr. 2 Koen  van den Broek klas 6
  • Nr. 3 Wick Wijnholds klas 6
    Hij was vorig jaar 2e bij ons op school en eindigde landelijk ook in de middenmoot.

De twee beste leerlingen uit deze voorronde (Tycho en Koen) hebben meegedaan aan de landelijke finale in de (middeleeuwse) burgerzaal te Zutphen. Voorafgaand aan de quiz vond een historische stadswandeling plaats. Uiteraard kregen de heren hierover ook vragen op de quiz!

Koen en Tycho hebben een gedeelde 13e plaats behaald (van de 40 deelnemende scholen)👍🏻
Koen en Tycho van harte!

facebook.nl/landelijkegeschiedenisquiz

Hieronder volgt een vraag uit de voorronde….

Vraag 10
Bekijk de afbeelding. In het midden zien we een bekende Nederlandse politicus. Wie is het?

Stuur je antwoord naar info@gymnasium-apeldoorn.nl